Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Úchyt kola návěsu kamionu držel jen silou vůle

ČESKOLIPSKO - Dopravní policisté zabránili tragédii na silnici. 

V pondělí zaregistrovali dopravní policisté v Novém Boru polský kamion, jehož náklad dřeva byl podle jejich odhadu velmi nedbale zabezpečený. Okamžitě ho proto zastavili a provedli důkladnou technickou kontrolu celé podezřelé nákladní soupravy. To, co při ní viděli, předčilo jejich veškerá  očekávání.úchyt kola 1

Zjistili totiž, že uchycení kola na první nápravě návěsu je totálně zdevastované, jak si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích. Z původních deseti šroubů se jich dochovalo pouze pět a i ty trpěly značným poškozením. S trochou nadsázky řečeno, kolo návěsu už na soupravě drželo jen silou vůle. Pokud by policisté tuto prohlídku neprovedli, mohlo brzy dojít k tragédii. Utržené kolo rozjetého kamionu je doslova smrtelným nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu.

Policisté řidiči zakázali další jízdu do doby, než jeho firma vyslala na místo servisní službu a ta úchyty kola kompletně vyměnila. Třiatřicetiletého polského řidiče nyní čeká v Česku správní řízení, ve kterém mu hrozí pokuta v rozmezí od 5 do 10 000 korun a zákaz řízení. Dopravní policisté od cizince vyinkasovali kauci ve výši 6 000 korun, která propadne, pokud se k přestupkovému řízení nedostaví.

15. 1. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, odbor tisku a prevence

Odkazy do noveho okna

úchyt kola 1

úchyt kola 1 

Detailní náhled

úchyt kola 2

úchyt kola 2 

Detailní náhled

úchyt kola 3

úchyt kola 3 

Detailní náhled

úchyt kola 4

úchyt kola 4 

Detailní náhled

kontrolovaný kamion

kontrolovaný kamion 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem