Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce

KRAJ - O víkendu na celém území Libereckého kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce. 

V době od 14. – 16. listopadu 2014 proběhla na celém území Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní.
 
V rámci akce jsme zkontrolovali přes 396 řidičů a zjistili 40 dopravních přestupků. Blokovou pokutu jsme uložili 35 řidičům v částce přes 12 000 Kč. Pět přestupků policisté oznámili k projednání příslušným správním orgánům.
 
Nejčastějším prohřeškem řidičů byl špatný technický stav vozidla, a to v 17 případech. Pět řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás, čtyři řidiči nedodrželi stanovenou rychlost. Jeden řidiči byli pod vlivem alkoholu. Dva řidiči se dopustil trestného činu maření úředního rozhodnutí, a to tím, že usedli za volant, ač mají vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Cílem obdobných akcí je snížit počet dopravních nehod a zmírnit jejich následky. Dopravně bezpečnostní akce tohoto druhu nebyla na Liberecku akcí poslední.
 
9. 11. 2014
por. Jana Světlá
Krajské ředitelství LK, koordinátor prevence

vytisknout  e-mailem