Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Vrchní prchni“

LIBEREC – Během jediného měsíce zpronevěřil přes padesát tisíc korun. 

Od počátku měsíce října až do listopadu roku 2017 byl jako číšník zaměstnán v jedné z libereckých restaurací 19letý mladík z Českolipska.
Během jediného měsíce si celkem ve dvaceti případech přisvojil svěřené zboží restaurace, které nemarkoval přes pokladní systém a využil jej tak pro vlastní potřebu. Mimo jiné si přisvojil také svěřenou pokladní hotovost a tržbu.

Jakmile kontrolou zaměstnavatel zjistil, že mladík není v provozovně, která ještě před ukončením pracovního dne již byla uzavřená, přičemž měl provést inventuru a předat tržbu, pojal podezření, že není vše tak, jak by mělo být. Následnou sumarizací zboží a pokladní hotovosti zjistil, že se ve svém podezření nemýlí. Došlo tak na celkovou inventuru, při které provozní restaurace odhalil vzniklou škodu v hodnotě téměř 54 tisíc korun. S výsledky svého zjištění okamžitě obeznámil policisty, kteří zahájili úkony trestního řízení a začali po mladém muži pátrat.

Policisté po necelých třech týdnech mladému číšníkovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

 

21. prosince 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem