Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vandal řádil na hřbitově

ČESKÁ LÍPA - Poškodil celkem sedm hrobů. 

     Zatím neznámý vandal či vandalové si mezi nedělním ránem a pondělním odpolednem zařádili na hřbitově ve Cvikově, kde způsobili škodu za nejméně 40 tisíc korun. Pachatel či pachatelé tu u šesti hrobů povalili na zem  náhrobní kámen a u sedmého hrobu pravděpodobně úderem těžkým předmětem nebo dupáním poškodili náhrobní žulovou desku. Každý ze sedmi napadených hrobů si vyžádá opravu. Policisté po otrlých vandalech pátrají a v této souvislosti se také obracejí se žádostí o pomoc na občany. Podle správce hřbitova muselo k tomuto útoku dojít právě v průběhu neděle či pondělí. Pokud někdo v tomto čase viděl na hřbitově jakkoliv podezřelé osoby nebo se dokonce stal nechtěným svědkem ničení hrobů, nechť laskavě kontaktuje jakoukoliv služebnu Policie ČR  nebo linku 158 a pomůže při dopadení pachatelů tohoto činu.

 

Zloděj okradl stařenku

     Včera kolem 16. hodiny  na cestě vedoucí podél hřbitova souběžně se silnicí číslo I/9 v České Lípě okradl neznámý zloděj 83 letou stařenku. Pachatel za běhu vytrhl ženě z ruky kabelku a utekl s ní neznámo kam. Připravil ji tak o mobilní telefon, průkazku zdravotní pojišťovny, léky a finanční hotovost 1 tisíc korun, které se v kabelce nacházely. Celková škoda dosahuje částky 3 500 korun. Seniorka při krádeži naštěstí neutrpěla žádné zranění. Po totožnosti  zloděje policisté nyní intenzivně pátrají.

 

Skončil na střeše

     Včera kolem 6. hodiny ranní řídil  31 letý řidič osobní vozidlo značky Škoda Octavia ve směru od Dubé na Deštnou. V pravotočivé zatáčce pak vlivem nepřiměřené rychlosti na mokré silnici dostal smyk, který neuřídil a vyjel do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič vyvázl z nebezpečně vyhlížející havárie bez  zranění, nicméně hmotná škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun.

 

vytisknout  e-mailem