Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V sobotu zavítá do Liberce FK Jablonec

LIBEREC - V sobotu 26. února 2022 se v Liberci na stadionu u Nisy utkají fotbalové celky FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Policisté připravují bezpečnostní opatření. 

AKTUALIZACE:

V sobotu 26. 2. 2022 proběhlo v Liberci na stadionu U Nisy fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi mužstvy FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem  3521 diváků – z toho 402 fanoušků hostujícího celku. Utkání skončilo výsledkem 1:1. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila bezpečnostní opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu Liberce a jeho okolí. Velmi důležité bylo také zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v celém městě tak, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Do tohoto bezpečnostního opatření byla zapojena více jak stovka policistů z pořádkové, dopravní a kriminální služby.  S policisty na veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi také městští strážníci. 

Všem policistům se v rámci důkladně připraveného bezpečnostního opatření podařilo udržet veřejný pořádek a zajistit bezpečnost silničního provozu v celém městě i okolí stadionu. Policisté během bezpečnostního opatření  řešili  pouze přestupková jednání, a to 10 přestupků v dopravě, 1 přestupek na úseku toxi a 2 přestupky ve veřejném pořádku.

Na základě vyhodnocení celého bezpečnostního opatření můžeme nyní konstatovat, že síly a prostředky Policie České republiky byly nasazeny adekvátně s předpokládaným rizikem spojeným s návštěvností uvedené sportovní akce.


27. 2. 2022
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátoka prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------

V sobotu 26. února 2022 se v Liberci, na stadionu U Nisy sehraje fotbalové utkání FORTUNA ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Zápas bude zahájen v 15:00 hodin

Tento zápas je ze strany Policie ČR s ohledem na dřívější chování fanoušků hostujícího týmu vyhodnocen jako rizikový, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují.  Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků může dojít v souvislosi s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku. Cílem bezpečnostního opatření je zejména zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a jeho okolí a zejména v okolí fotbalového stadionu U Nisy. V případě  páchání výtržností ze strany fanoušků budou policisté připraveni tyto incidenty důrazně řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné  zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě, aby nedocházelo ke kolizním situacím.

Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby. V terénu budou i členové Antikonfliktního týmu, kteří jsou vždy důležitým komunikačním prostředníkem s fanoušky a nasazeni do akce budou dále také policisté z krajské pořádkové jednotky a psovodi. 

Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pracovníků bezpečnostní agentury, pořadatelská služba a několik strážníků Městské policie Liberec.

Policisté budou monitorovat již příjezd fanoušků do Liberce a rovněž dohlížet na jejich přesun na stadion U Nisy. Dále budou dohlížet na bezproblémový průběh fotbalového utkání. Monitorovat situaci budou samozřejmě i po skončení utkání a odjezdu fanoušků. S přesunem fanoušků na stadion mohou být spojené i menší komplikace v dopravě. V případě vyhodnocení situace může dojít k chvilkovému zastavení provozu.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení a zároveň pokyny policistů. 
 

24. 2. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem