Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V podmínce byl dvakrát přistižen při krádeži čokolád

ČESKOLIPSKO - Má spadeno na jednu značku. 

V pondělí kolem 9. hodiny ráno měl zřejmě neodolatelné nutkání po čokoládě 36letý muž, který si pro ni zašel do čekolipského Kauflandu. Problém byl v tom, že si 9 balení stejné značky v celkové hodnotě 1 169 korun neuložil do nákupního košíku, ale pod svou zimní bundu. 

Přitom ho na bezpečnostních kamerách sledoval pracovník ostrahy, který se domluvil se zaměstnanci prodejny na tom, že pokud podezřelý zákazník  u pokladny za zboží nezaplatí, uzamknou hlavní dveře a nenechají ho s lupem odejít. Podle jejich očekávání přes pokladny jen prošel, jako by si v celé prodejně nic nevybral, a zamířil ke dveřím.

Jakmile se před ním zavřely, snažil se kradených čokolád rychle zbavit a uschoval je za odpadkový koš. Jeho snaha byla ale marná. Pracovník ostrahy na místo okamžitě přivolal policisty a ty v něm poznali "známou firmu". Jde o muže, který už byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Naposledy v roce 2022 k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 12 měsíců se zkušební dobou jednoho roku. Pozoruhodné je, že podmínku dvakrát porušil krádeží čokolád jeho oblíbené obchodní značky. Záměrně nepíšeme jaké, aby naše zpráva nevyzněla jako skrytá reklama. Muži jsme ještě v pondělí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu nově hrozí tříletý trest odnětí svobody.

10. 2. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem