Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tři střety se zvěří

SEMILSKO - Dvě události se staly téměř ve stejný čas a na stejném místě, kdy před auto vběhla srnčí. Ve třetím případě došlo ke srážce vozidla s divočákem. 

Dvě dopravní nehody se staly v pátek odpoledne po patnácté hodině na silnici II. třídy číslo 295 mezi obcemi Studenec a Zálesní Lhota. Během dvou minut tu došlo ke dvěma střetům se zvěří na místech od sebe vzdálených necelých 100 metrů.
První se střetl se srnou řidič osobního vozidla značky Honda CR, který jel ve směru od Studence na Zálesní Lhotu. Ve stejném směru jel o dvě minuty později řidič s osobním vozidlem Audi A5, kterému vběhl do cesty srnec. Ani v jednom případě nedošlo ke zranění osob, avšak srna, ani srnec srážku nepřežili. Způsobená škoda byla vyčíslena v prvním případě na 42 000 korun a v druhém případě na 32 000 korun.
V sobotu krátce po půlnoci se stala další dopravní nehoda mezi obcemi Radvánovice a Sedmihorky. Řidiči osobního vozidla značky Peugeot 408 vběhlo do jízdní dráhy divoké prase. Nehoda se obešla bez zranění osob, ale štětináč srážku zaplatil životem. Způsobená škoda byla stanovena na částku 52 000 korun.
 

DN s divočákem.JPGDN s divočákem.JPG

 

 

 

 

 

por. Petr Kmínek
10. 11. 2014

vytisknout  e-mailem