Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Speciální monitorovací vozidlo

LIBEREC - Policisté v rámci projektu Cíl 3 získali výborného pomocníka 

Policie Libereckého kraje získala speciální monitorovací vozidlo.

Zvýšení bezpečnosti v česko-polském příhraničí si klade za cíl společný projekt severočeské a polské policie. Tento projekt vznikl v rámci programu Cíl 3/ Cel 3 na podporu příhraniční spolupráce mezi Českou republikou a Polskem v letech 2007 – 2013. Náklady české strany včetně dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 215 000 Eur. Vlastní projekt bude realizován po dobu tří let a vytvoří základ pro nové formy budoucí spolupráce.

 

 

 

 

 

 V rámci projektu probíhají společná cvičení české a polské policie na obou stranách hranice. Společné hlídky policistů obou států jsou již běžným jevem, se kterým se občané obou států již mohli setkat. K zlepšení technického vybavení přispěje nové speciální monitorovací vozidlo pro českou stranu a šest terénních vozidel pro polskou stranu. Toto vozidlo dnes bylo slavnostně předvedeno po tiskové konferenci, která proběhla v budově Okresního ředitelství ve Zgorzelci.

Vozidlo bude využíváno především na velkých sportovních akcích – fotbalová utkání, při různých slavnostech či koncertech, v jejichž průběhu může dojít k narušení veřejného pořádku a k páchání trestné činnosti včetně projevů extremismu. Další využití bude mít při pátrání po osobách, při živelných pohromách typu povodeň a dalších událostech. Vozidlo je vybaveno jak monitorovacím, tak záznamovým zařízení. Technické vybavení kamerami umožní zajistit spolehlivé důkazní prostředky proti pachatelům trestných činů. Kvalita a úplnost důkazů pak přispěje k rychlému postihu pachatelů, což ve svém důsledku zvýší pocit bezpečí obyvatel libereckého regionu i jeho návštěvníků.

Vlastnímu předání vozidla předcházela tisková konference, na které krajský ředitel policie z Wroclavi a  ředitel PČR Libereckého kraje plk.Mgr.Milan Franko zhodnotili průběh projektu a nastolení další vzájemné spolupráce.


 

vytisknout  e-mailem