Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řídil pod vlivem alkoholu a drog

LIBEREC – Nepoučitelnému muži hrozí až dva roky vězení. 

Policisté na konci ledna letošního roku vyšetřovali případ, kterého se dopustil 33letý muž z Liberce. V centru Vratislavic řídil osobní automobil pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté jej po zastavení vyzvali ke kontrole platných dokladů potřebných k řízení vozidel na pozemních komunikacích a také k provedení orientační zkoušky na přítomnost návykových látek. Test byl pozitivní. Celá agenda byla po provedeném znaleckém zkoumání a odebrání řidičského průkazu postoupena správním orgánem na Policii ČR s podezřením na spáchání trestného činu.  
Liberečan nerespektoval rozhodnutí o vysloveném zákazu řízení motorových vozidel a za volant 5. května usedl znovu. Krátce po půlnoci jej spatřila policejní hlídka ve Vratislavicích. Při silniční kontrole 33letý muž pochopitelně nepředložil řidičské oprávnění a navíc byl opět pod vlivem omamných a psychotropních látek, amfetaminu a metamfetaminu. V tomto případě však řídil i pod vlivem alkoholu. Nejvyšší z naměřených hodnot dosáhla 1,2 promile.

Policejní komisař tak muži z Liberce sdělil obvinění ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

17. května 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem