Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

RAIL ACTION WEEK v Libereckém kraji

KRAJ - Mezinárodní akce na železnici, která probíhala ve dnech 23 až 27. září 2019, ukázala, že lidé se stále chovají v prostoru vlakových nádraží či železničních přejezdů nezodpovědně. 

2Policisté z celého Libereckého kraje se v době od 23.  do  27. září 2019 zapojili do mezinárodní akce na železnici s názvem "RAIL ACTION WEEK".

Akce byla zaměřená zejména na drogovou problematiku na železnici, vandalismus, kapesní krádeže, krádeže z nákladních vlaků, krádeže železničních součástí, poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, případně i obecného ohrožení  spojených s provozem na železnici a ostatní trestnou činnost související s narušením veřejného pořádku.
Policisté prováděli kontrolu vlakových nádraží, odstavených vagónů a osob pohybujících se v jeho v prostorách. Pátrali po osobách a věcech.  

Do akce se zapojilo více jak pět desítek policistů z pořádkové, ale i dopravní služby, kteří zkontrolovali celkem na čtyři desítky osobních vozidel, na desítku osobních i nákladních vlaků. 

Během akce zkontrolovali policisté ve vlacích nebo v prostorách nádraží celkem 124 osob.

V rámci celé akce prováděli také kontroly funkčnosti zabezpečovacích zařízení na železničních přejezdech a dodržování zákazu vstupu a vjezdu na železniční přejezd, jsou-li tato zařízení v činnosti. Kontroly byly také zaměřeny na provozovny druhotných odpadů, a  to v návaznosti na aktuální stav trestné činnosti v této oblasti. Celkem jich zkontrolovali přes dvě desítky.

Na území celého Libereckého kraje řešili policisté celkem 29 přestupků, které se týkaly vstupu osob do kolejiště a dalších 40 přestupků v dopravě. V jednom případě řešili policisté přestupek proti veřejnému pořádku a dále 2 přestupky proti majetku..

Cílem akce bylo nejen represivní, ale i preventivní působení, které se odráželo převážně v řešení porušení předpisů ze strany dětí a seniorů. Policisté v 70 případech řešili nezodpovědné jednání pouze domluvou. 
 

1. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem