Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomozte při pátrání po pachateli loupeže

LIBEREC – Liberečtí kriminalisté žádají veřejnost o spolupráci. Poznáváte muže na fotografiích? Ozvěte se. 

V pondělí 10. února, krátce před 19. hodinou, vstoupil do prodejny potravin v Liberci, v ulici Za Humny, neznámý muž. Těsně před zavírací dobou ryzí češtinou přikázal obsluze vydat mu všechny peníze s pohrůžkou fyzické likvidace. Svou direktivní žádost obsluze umocnil namířeným dlouhým kuchyňským nožem.

Obsluha prodejny pod pohrůžkou násilí a v obavě o svůj život muži vydala hotovost, po čemž násilník z prodejny okamžitě ve spěchu odešel.

Liberečtí kriminalisté si případ okamžitě po oznámení převzali k vyšetřování a nyní se obracejí na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání po totožnosti osoby na fotografiích. Podle získaných informací se jedná o muže ve věku okolo 25let, 170 - 175 cm vysoký, který byl oblečený do světle hnědé, či pískovo – žluté zimní bundy s kapucí. Bunda měla přes černý zip klopu po celé délce s uzavíráním na knoflíky. Muž měl na obličeji bílou lékařskou roušku. Na hlavě pak tmavého kulicha a přes něho přetaženou kapuci bundy. Muž byl dále oblečený do černých tepláků s bílým pruhem na boku (lemem) a obut do černé sportovní obuvi nad kotníky.

Prostřednictvím bezplatné linky tísňového volání 158 přijmeme veškerá oznámení týkající se totožnosti muže na přiložených fotografiích i jakékoli informace k případu. Veškeré takto získané skutečnosti mohou kriminalistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění skutku.

Během loupeže naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupež, za který může pachateli v případě dopadení a následného odsouzení hrozit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

6. března 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem