Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na motocyklisty

KRAJ – Včera odpoledne proběhla na území celého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu řidičů motocyklů. 

Včera odpoledne na území celého Libereckého kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu řidičů motocyklu, kteří jsou velmi zranitelnými účastníky silničního provozu.  Policisté během akce u nich kontrolovali rychlost a způsob jízdy, používání ochranných přileb, technický stav motocyklu i případné řízení pod vlivem alkoholu. Samozřejmě policejní hlídky nekontrolovaly během akce jen motocyklisty, ale i ostatní řidiče motorových vozidel. V této souvislosti můžeme uvést příklady překročení povolené rychlosti, a to právě řidiči osobních automobilů. Ve Velkých Hamrech na Jablonecku byla jednomu z řidičů s vozidlem naměřena v obci rychlost 73 km/h. Další řidič, který překročil povolenou rychlost v obci, byl řidič s vozem v Božíkově na Českolipsku, který jel 70 km/h. Policisté také na bezpečnost silničního provozu dohlíželi i mimo obce a u obce Deštné u Dubé také na Českolipsku řidiči motorového vozidla na takovém místě naměřili rychlost 113 km/h (nejvyšší dovolená rychlost 90 km/h).

Na Českolipsku policejní hlídky také během akce zkontrolovali deset motocyklistů, kteří se dopustili řady přestupků. Jednalo se například o nevyhovující technický stav motocyklu jako je například zásah do konstrukce výfuku, ostré hrany na řídítkách, chybějící odrazky, překročení počtu předních světlometů a nejčastěji nadměrně hlučný tlumič hluku u výfuku. Všem těmto přestupcům policisté na místě udělili blokové pokuty.

V průběhu dopravně bezpečnostní akce policisté v kraji zkontrolovali celkem 93 motorových vozidel (samozřejmě včetně motocyklistů) a zjistili u nich 41 dopravních přestupků, z nichž 39 vyřešili na místě udělením blokové pokuty a jednání dvou přestupců oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalším šetření. Sedmnáct řidičů překročilo povolenou rychlost v obcích nebo mimo ně. Pozitivním faktem ovšem je ta skutečnost, že během celé akce policejní hlídky nezjistily u žádného z kontrolovaných řidičů alkohol v dechu.

Je naprostou samozřejmostí, že i v následujícím období budou na území celého Libereckého kraje i nadále probíhat další dopravně bezpečnostní akce zaměřené na všechny účastníky silničního provozu. Policisté i v rámci běžného výkonu služby budou v následujících letních měsících dohlížet především na bezpečnost těch nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, kterými jsou chodci, cyklisté a motocyklisté.


22. 6. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem