Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali vozidla

LIBEREC - Výjimkou nebyl odemčený vůz. 

Během pátečního odpoledne působili policisté na parkovištích u nákupního centra Globus v Sousedské ulici, kdy se v souvislosti s předvánočním obdobím zaměřili zejména na vozidla návštěvníků centra. Policisté kontrolovali, zda jsou vozy řádně uzamčeny a zda se v nich viditelně nenacházejí věci, které by lákaly potencionální pachatele.

Roztržitost lidí, která by mohla mít negativní následky, se potvrdila hned při kontrole několika prvních vozidel. Jedno z nich, konkrétně zn. Mercedes, nebylo vůbec uzamčené, u dalšího vozu zapomněla jeho majitelka zavřít okénko. Policisté v obou případech zjistili majitele vozů. Ty nechali prostřednictvím vnitřního rozhlasu obchodního centra vyvolat a vozidla jim střežili do doby, než se k nim jejich majitelé dostavili. V obou případech byla na vině zapomnětlivost, v důsledku které mohli "poškození" přijít nejen o věci z auta, ale i o vůz samotný. Policistům se od majitelů vozů dostalo upřímného poděkování za to, že díky jejich kontrole nemuseli řešit žádné nepříjemnosti. Policisté naopak těmto řidičům předali i informační leták, jak se chovat a co nepodceňovat, aby k těmto zbytečným rizikovým situacím nedocházelo.

Celkově pak kontroly odhalily to, na co policisté velmi často upozorňují a čím se majitelé vozů dostávají do možného rizika, že se stanou obětí trestného činu. Ve většině vozidel byly viditelně  odloženy kabelky, tašky, ale i různé zboží. Přitom stačí pár minut na to, aby se před dalšími nákupy uložily veškeré věci do zavazadlového prostoru auta. Je to bezesporu menší riziko, než nechat věci viditelně na sedačkách. Vniknutí do auta a odcizení věcí jepak  pro pachatele otázkou několika vteřin.

V podobných akcích budou policisté i nadále pokračovat. Zvláště v této předvánoční době, kdy jsou nákupní centra mnohem více navštěvována, mají podobné preventivní aktivity své opodstatnění.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
12. 12. 2011

 

 

 

 


 

Odkazy do noveho okna

Globus_01

Globus_01 

Detailní náhled

Globus_02

Globus_02 

Detailní náhled

Globus_03

Globus_03 

Detailní náhled

Globus_04

Globus_04 

Detailní náhled

Globus_05

Globus_05 

Detailní náhled

Globus_06

Globus_06 

Detailní náhled

Globus_07

Globus_07 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem