Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali používání bezpečnostních pásů

KRAJ - Akcí bylo odhaleno 107 dopravních přestupků, z toho polovina se týkala neužití bezpečnostních pásů. 

V úterý 22. února 2022 proběhla v Libereckém kraji dopravně bezpečností akce, při které se policisté primárně zaměřovali na používání bezpečnostních pásů u řidičů, spolujezdců a přepravy dětí a na řádné používání zádržných systémů. Samozřejmě kontrolovali i další ustanovení silničního zákona v souladu s prioritami Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, které mají za cíl zvýšit úroveň dodržování pravidel silničního provozu. 

foto-akce-pasy.jpgDo opatření bylo nasazeno přes čtyři desítky policistů, se kterými se řidiči mohli setkat na různých místech Liberecka v dopoledních i odpoledních hodinách. Za tuto dobu policejní hlídky zkontrolovaly celkem 489 vozidel a odhalily 107 dopravních přestupků, z nichž 8 oznámily  příslušnému správnímu orgánu. Zbylých 99 přestupků policisté vyřídili blokovou pokutou v celkovém hodnotě 30.300,- Kč. V 52 případech nebyly osoby ve vozidle připoutány a v jednom případě nebyl ve vozidle použit zádržný systém. Na Jablonecku si dokonce jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.

Policejní hlídky zajišťují bezpečnost a plynulost silničního provozu v rámci běžného výkonu služby, ale vzhledem k dopravní nehodovosti a velké nekázni řidičů se budou obdobné opatření realizovat i v dalším období.
 

24. 2. 2022
nprap. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje


 

vytisknout  e-mailem