Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Obracíme se na svědky

LIBEREC – Policisté z obvodního oddělení Liberec – centrum pátrají po stříbrném náramku s přívěsky. 

AKTUALIZACE:

Minulý týden jsem se obraceli s žádostí o spolupráci na veřejnost v případu ztráty náramku PANDORA s přívěsky v hodnotě bezmála 10 tisíc korun v objektu budovy Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy Zdravotnické v Liberci, v ulici Kostelní. 

Ihned následující den, 9. listopadu 2018, došlo k nálezu uvedného náramku v prostorách školy a navrácení zpět jeho majitelce. 

Veřejnosti, zejména studentům, děkujeme za spolupráci.
 

12. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

------------------------------------------------------------

Na počátku listopadu se na policisty obrátila mladá studentka s žádostí o pomoc při pátrání po náramku s přívěsky v hodnotě bezmála 10tisíc korun.
Studentka, navštěvující budovu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy Zdravotnické v Liberci, v ulici Kostelní, pravděpodobně ztratila během některé z vyučovacích hodin nebo při přesunu mezi učebnami, stříbrný náramek s přívěsky značky Pandora. Jakmile mladá žena spatřila své prázdné zápěstí, začala po náramku usilovně, leč bezvýsledně pátrat. I přes veškerou snahu se jí nepodařilo najít nálezce ani k němu získat jakékoli informace. Z toho důvodu se po několika dnech rozhodla věc oznámit policistům.Náramek PANDORA s přívěšky.jpg

Žádáme případného nálezce či svědky, kteří s náramkem PANDORA, na němž bylo několik přívěsků různého typu, přišli do styku, viděli s ním někoho manipulovat či mají jakékoliv informace o jeho výskytu nebo o jeho současném držiteli, ať tyto skutečnosti oznámí policistům prostřednictvím tel. čísla 974 467 100 nebo přímo na policejní služebně obvodního oddělení Liberec – centrum. Informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění výše uvedeného případu.

Občanský zákoník jasně definuje jak s nálezem naložit:„…nelze-li z okolností poznat, komu má být věc vrácena, a nepovažuje-li se věc za opuštěnou, oznámí nálezce bez zbytečného odkladu nález obci, na jejímž území byla nalezena, zpravidla do tří dnů,...“.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci, za který hrozí pachateli, v případě odsouzení, trest odnětí svobody až na jeden rok.

8. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem