Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Obezřetný senior

LIBERECKO - Policejní preventisté přednášeli seniorům v Hrádku nad Nisou o aktuálních nástrahách nejen ve světě internetu. 

2
Preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje nepřednášejí problematiku týkající se nástrah v kyberprostoru pouze žákům a studentům základních a středních škol, ale také seniorům. Ti nemusejí být v dnešním "online světě" ve všem zcela zběhlí a pro spoustu podvodníků jsou stále snadným terčem jejich ůtoků. 

Ve středu 19. dubna  proto preventisté uskutečnili přednášku pro dvě desítky seniorů z Hrádku nad Nisou, kde je seznámili s aktuálními trendy podvodníků, a to jak v online prostoru, tak i v běžném životě.

Na seniory policisté apelovali, aby byli obezřetní, zejména v souvislosti s užíváním platebních karet při online nákupech, dále při telefonátech, kdy podvodníci využívají různých lstí a legend, ale také při běžných nákupech. Zde mohou jejich neopatrnosti a chvilky nepozornosti využít tzv. kapsáři. 

Závěrem seniorům předali drobné praktické dárky, které by měly přispět k jejich bezpečnosti a měly by jim připomenout rady, které si od policistů vyslechli. 
 

25. 4. 2023
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem