Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Netradiční fotbalový turnaj

LIBEREC - Sbírka na Heřmanice přinesla 77 000 Kč 

PČR Krajské ředitelství Zlínského kraje, Územní odbor Vsetín uspořádal o uplynulém víkendu netradiční fotbalový turnaj. Ve sportovním areálu

Tělovýchovné jednoty v Horní Ledči se v průběhu nedělního odpoledne utkala čtyři fotbalová družstva s cílem pomoci povodněmi vyplaveným Heřmanicím. Na sportovním poli se utkalo družstvo policistů z Územního odboru Liberec s policisty Územního odboru Vsetín a dále s družstvem složeným ze starostů z okresu Vsetín a družstvem kněží z celé ČR. Hráči zápasili podle fotbalových pravidel každý s každým vždy 2 x 20 minut. Vítězem turnaje se stalo družstvo Územního odboru Liberec, které na penalty zvítězilo před kněžími. Třetí místo patřilo starostům a čtvrté Územnímu odboru Vsetín.
Cílem akce bylo vybrat finanční pomoc občanům do Heřmanic. Do společné kasičky putovaly peníze vybrané na startovném od závodníků, dále vstupném od diváků, a to nejen za fotbalový zápas, ale i na Den s PČR Vsetín. Peníze přinesla i bohoslužba, která proběhla v nedalekém kostele a perličkou byla dražba 35 let staré láhve slivovice, kterou do dražby věnoval vedoucí Územního odboru Vsetín. Vyhlašovací cena se z 200 Kč vyšplhala až na 5 500 Kč. Při akci byl získán celkový finanční obnos ve výši 77 000 Kč, který celý poputuje do Heřmanic.
Policisté Územního odboru pomohli Heřmanickým občanům nejen myšlenkou uspořádat akci a vybrat pro ně peníze, ale pomáhali jim i v době povodní. Celých 14 dní policisté fyzicky pomáhali s odstraňováním následků povodní.

por. Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí
por. Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí
 

pcrjn@mvcr.cz
974 474 207
 

vytisknout  e-mailem