Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda cyklisty se smrtelným zraněním u Žďárku

LIBERECKO - Dnes v dopoledních hodinách došlo u obce Žďárek na Liberecku k havárii cyklisty. Ten bohužel svým vážným zraněním na místě podlehl. 

Dnes, krátce po půl jedenácté dopoledne, přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o havárii cyklisty se zraněním u obce Žďárek na Liberecku. 

Na místě zasahovaly okamžitě všechny složky Integrovaného záchranného systému. K havárii došlo na silnici II. třídy poblíž hotelu Zlatá Hvězda a zároveň výjezdu na rychlostní silnici I/35. Cyklista seniorského věku jel společně se svou rodinou ve směru od Turnova na Žďárek a ze zatím blíže nezjištěných přičin zřejmě prudce zabrzdil a přelétl přes řidítka. Při pádu, i přestože měl na hlavě cyklistickou helmu, bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem. Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt. 

Na místo byli zároveň vysláni interventi Zdravotnické záchranné služby, kteří poskytovali psychologickou pomoc přítomné rodině. Nehodou se nyní bude zabývat Služba kriminální policie a vyšetřování Liiberec. Ve věci byla nařízena soudní pitva, která by měla blíže objasnit příčinu úmrtí. 

Komunikace je s opatrností průjezdná kyvadlově. 
 

14. 3. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem