Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Motocyklista skončil v nemocnici

ČESKÁ LÍPA - Čelně se střetl s nákladním vozidlem. 

     V neděli kolem 14.45 hodin projížděl 38 letý motocyklista na motocyklu značky Yamaha ve směru od Mělníka na Českou Lípu. V osadě Bukovec však v zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a dostal se do smyku, který neuřídil. Motocyklista upadl na vozovku a přitom se ještě střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Ford Mondeo. Motocyklista dokonce zůstal  pod fordem zaklíněný. Muž na motocyklu utrpěl vážné zranění, se kterým byl po ošetření zdravotníky záchranné služby letecky transportován do liberecké nemocnice. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 230 tisíc korun.

 

Zmizely nejen peníze

     Ze čtvrtka na pátek navštívil restauraci ve Stráži pod Ralskem zloděj. Neznámý do objektu vnikl po použití hrubé síly, kterou rozlomil zámek dveří. V jeho rukách skončila finanční hotovost ve výši 200 tisíc korun,  cigarety a alkoholické nápoje, jejichž množství upřesní majitel podniku až po provedené inventuře. Na zařízení restaurace vznikla další škoda za 5 tisíc korun. Krádež objasňují policisté místního obvodního oddělení.

 

Naštěstí si jen odřel čelo

     V sobotu kolem jedné hodiny ranní havaroval v obci Lasvice 21 letý řidič za volantem osobního vozidla značky Seat Leon. Mladík se chtěl po požití alkoholických nápojů v noci projet, daleko však nedojel. Po několika desítkách metrů nezvládl průjezd zatáčkou a vyletěl ze silnice do sloupu elektrického vedení. Řidič může mluvit o velkém štěstí, neboť z havárie vyvázl jen s odřeným čelem. Vzhledem k tomu, že měl bezperostředně po nehodě v dechu 1, 92 promile alkoholu, bude se v této souvislosti zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

vytisknout  e-mailem