Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kudy chodil, tudy kradl

JABLONEC NAD NISOU – Muž, který byl za krádeže na začátku loňského roku soudem potrestán, opět kradl a už je ve vazbě. 

V uplynulých dnech komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 35letého muže jako obviněného ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež ve stádiu pokusu, kterých se dopustil v období od 3. prosince loňského roku do letošního 6. ledna.

Během této doby obviněný stačil spáchat celkem dvanáct skutků. V Lučanech nad Nisou například využil odemčených vchodových dveří, kterými vešel do rodinného domu v době, kdy v jeho obývacím pokoji byla žena s dvěma dětmi. S chodby odcizil jeden kabát, dvě bundy, dvě vesty a z domu odešel. V Lučanech ještě násilím vnikl do jednoho nebytového objektu, ze kterého si nakonec nic neodnesl. Dále v uvedené době celkem pětkrát kradl v jabloneckých prodejnách, a to potraviny a drogistické zboží. Jednou byl prodejně potravin při pokusu krádeže potravin přistižen ostrahou prodejny. Obviněnému se podařilo také vniknout do dvou bytových domů v Jablonci nad Nisou. V jednom z nich z chodby ukradl horské jízdní kolo, které měl jeho majitel připevněné zámkem ke skříni za výtahem. V druhém bytovém domě se ještě vloupal do sklepní kóje, ze které odcizil také horské jízdní kolo. Poté se ještě také snažil vloupat do dalšího bytového domu v Jablonci nad Nisou, což se mu ale nepodařilo a vrypy i otlaky poškodil pouze vstupní dveře, aniž by je otevřel. V uvedené době ještě neoprávněně vešel zadními dveřmi do výrobního objektu  jedné jablonecké firmy, ve kterém se dostal až do šaten v prvním poschodí. Tam jedné ženě ze skříňky odcizil dámskou kabelku, ve které měla klíče od vozidla, náramkové hodinky a uloženou peněženku s finanční hotovostí, platební kartu, různé zákaznické karty a osobní doklady.

Obviněný v podstatě během jednoho měsíce stačil svým jednáním způsobit celkovou škodu přesahující částku čtyřicet tisíc korun. Uvedených skutků se ovšem dopustil i přesto, že byl za takové činy na začátku loňského roku pravomocně potrestán Okresním soudem v Jablonci nad Nisou. Vzhledem i k této skutečnosti komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce jabloneckého soudu následně návrhu státního zástupce vyhověl a obviněného poslal do vazby.  Za spáchání uvedených trestných činů mu tak nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


30. 1. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem