Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradla dvakrát v jedné prodejně

JABLONEC NAD NISOU – Nenapravitelná zlodějka o víkendu kradla dvakrát v jedné prodejně. Nyní jí hrozí trest odnětí až na osm let. 

Včera vrchní inspektor ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání třicetileté ženy jako obviněné ze spáchání trestného činu krádež, kterého se dopustila během uplynulého víkendu v prodejně drogerie v obchodním domě Central v Jablonci nad Nisou. Poprvé do této prodejny přišla v sobotu krátce před šestnáctou hodinou, a to společně s mladistvou dívkou. Následně z tohoto obchodu odcizili drogistické zboží v celkové hodnotě 2.435,- Kč – například dámskou toaletní vodu a dva holicí strojky. V neděli se odpoledne před třetí hodinou spolu opět vrátily a tentokrát ukradli zboží v hodnotě 1.397,- Kč – opět mezi odcizenými věcmi byly potřeby na holení a také řasenka. Jednání mladistvé dívky bylo kvalifikováno jako přestupek proti majetku a dále veškeré okolnosti případu policisté nadále šetří.

Obviněná žena se uvedeného trestného činu dopustila i přesto, že bylo v uplynulých třech letech za takový čin potrestána rozsudkem Okresního soudu v Liberci. Navíc trestný čin krádež spáchala v době, kdy v České republice je vyhlášen nouzový stav. Vzhledem k této skutečnosti hrozí obviněné v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let.


19. 10. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem