Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kdo chce kam

LIBEREC – I přes vyslovený zákaz řízení přijel muž na policejní služebnu vozem. 

O tom, že život mnohdy dokáže připravit roztodivné příhody, víme snad všichni. Tu se stane něco nepochopitelného, jinde zase očekávané ne a ne přijít. Támhle opilec měl neskutečné štěstí, jinde zase tzv. „na vola štěstí sedlo“. Nejen smůla se na paty lepit může, a právě naopak podrážka otisknutá v exkrementu přivodit šťastné momenty má. Vše je zřejmě jen o přístupu.

Zrovna svému štěstí vstříc nešel v pondělí 11. února 32letý muž z Ústeckého kraje. Svým svědectvím mohl přispět k objasnění banálního případu, ke kterému byli přivoláni policisté z obvodního oddělení v Liberci. Jakmile muži zákona provedli veškeré neodkladné úkony na místě skutku, předvolali možné svědky k podání vysvětlení do budovy obvodního oddělení. Běžná rutina.
Muž své „povinnosti“ dostál a později jako spořádaný občan vysvětlení podal. Paradoxem však byl způsob dopravy, jakým se přemístil na policejní služebnu k onomu zápisu. Zvolil osobní automobil. Jistě, tramvaj ke služebně nevede, i ona relativně krátká cesta z centra může být pěšky skoro na půl hodiny, no a čas je drahý. Auto zřejmě byla jasná volba.
Problém však nastal až ve chvíli, kdy policisté zjistili, že 32letý muž skutečně autem na služebnu dorazil. Nečekali, že by mohl být někdo tak „otrlý“ a přes platný zákaz řízení zaparkovat před služebnou policie a jakoby se nechumelilo, nakráčet do policejního foyer s úsměvem na rtech.
Lecjaké roztodivné případy policisté vyšetřují, ale aby se sám hříšník dostavil a usvědčil z protiprávního jednání takřka v okamžiku a v bezprostřední blízkosti mužů zákona, to se často nestává.
No a tak ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté „ocenili“ mužův neobvyklý přístup a „talent“ sdělením podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení tak může 32letému muži hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

12. února 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem