Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jízdu ukončil zastavovací pás

ČESKOLIPSKO/LIBERECKO – K zastavení ujíždějícího vozidla policisté úspěšně použili zastavovací pás. 

Dnes ráno v půl čtvrté policisté na lince 158 přijali oznámení o újezdu vozidla od benzínové čerpací stanice v Doksech bez zaplacení natankované nafty za 2.900,- Kč. Jednalo se o vozidlo Audi A6 s registrační značkou cizího státu.  Operační důstojník okamžitě do terénu v dané lokalitě vyslal několik hlídek. Jedna z nich, a to z Obvodního oddělení v Jablonném v Podještědí vyjela na silnici číslo 13 ve směru na Liberec, kde ujíždějící vozidlo spatřila. Policisté začali vůz, jehož řidič nereagoval na pokyny k zastavení, pronásledovat. V té době již operační důstojník začal koordinovat ostatní policejní hlídky směrem pohybu ujíždějícího vozidla. Naproti tomuto vozu vyjeli i policisté z Hrádku nad Nisou, kteří krátce po čtvrté hodině na silnici č. I/13 u Jítravy použili k zastavení ujíždějícího vozidla Audi A6 zastavovací pás. Z takto zastaveného vozu následně dvě osoby utekly a jednoho člena posádky se podařilo policistům zadržet. Jednalo se o 21letého mladíka cizí státní příslušnosti, u kterého policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Dechová zkouška byla negativní a výsledek testu na OPL ukázal pozitivně na pervitin.

Policisté nadále pátrají po řidiči vozidla a jeho spolujezdci, kteří z místa události u Jiíravy utekli. Silnice č. 1/13 u Jitravy ve směru na Liberec a u Bílého Kostela ve směru na Českou Lípu byla v ranních a dopoledních hodinách uzavřena na nezbytně nutnou dobu z důvodu zaměření dopravní nehody uvedeného vozidla Audi A6 v souvislosti s použitím zastavovacího pásu. Objízdná trasa tehdy vedla přes Dolní Suchou. Ke zranění osob během zákroku policistů a dopravní nehody vozu Audi A6 nedošlo.

Policisté i kriminalisté nyní šetří veškeré související okolnostmi celé události. Kvalifikace jednotlivých skutků je předmětem tohoto šetření, které je v tuto chvíli na samém začátku.


4. 11. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Audi A6 (1)

Audi A6 (1) 

Detailní náhled

Audi A6 (2)

Audi A6 (2) 

Detailní náhled

Audi A6 (3)

Audi A6 (3) 

Detailní náhled

Audi A6 (4)

Audi A6 (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem