Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Jezdit rychle se nevyplácí

KRAJ – V uplynulém měsíci policisté v kraji zkontrolovali během celorepublikového dopravního opatření na 300 řidičů motorových vozidel. 

Ve dnech 11. – 25. 2. 2022 proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování dovolené a povolené rychlosti jízdy. Naši kolegové v rámci ní odhalili bezmála 200 hříšníků, kteří pokusili štěstěnu a nebáli se přišlápnout pedál.

V průběhu celé akce policisté zkontrolovali celkem 300 vozidel, odhalili 184 dopravních přestupků. 171 z nich jsme vyřídili blokovou pokutou a 12 oznámili příslušnému správnímu orgánu. 11

Policisté v rámci provádění kontrol také 4 řidiče přistihli, jak během jízdy drží v ruce mobilní telefon a dalších 14, kteří nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. Taktéž byli řidiči pokutování za nepoužití zádržného systému, a to celkem ve 2 případech. Třináct řidičů vyjelo s motorovými vozidly, která měla nevyhovující technický stav pro provoz na pozemních komunikacích. 
1

Nejvyšší povolenou rychlost překročilo celkem 120 řidičů. V obci Dětřichov na pozemní komunikaci I/13, kde je nejvyšší povolená rychlost 70 km/h, překročil jeden z řidičů tento stanovený limit o 20 km/h. Vzhledem k tomu, že se obdobného jednání dopustil v období 12 po sobě jdoucích měsíců, hlídka musela obligatorně sepsat oznámení přestupku.

Na závěr upozorňujeme řidiče motorových vozidel, že i v následujícím období budou probíhat na území celého Libereckého kraje různé dopravně bezpečnostní akce. Policisté se ovšem na kontrolu dodržování povolené rychlosti zaměří i v rámci běžného výkonu služby.

01.03.2022
nprap. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem