Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme důležitého svědka

JABLONEC NAD NISOU/LIBEREC – Policisté ze Mšena šetří případ neoprávněných plateb prostřednictvím provedených v Jablonci nad Nisou a Liberci. 

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou – Mšeně šetří od ledna letošního roku případ několika neoprávněných plateb uskutečněných prostřednictvím platební karty. Tuto platební kartu měl její majitel uloženou ve své peněžence spolu  s drobnými mincemi a osobními doklady. Muž dne 2. ledna půl hodiny před půlnocí v Jablonci nad Nisou vyšel z jednoho baru v ulici Palackého do ulice Rabasova, kam došel asi minutu po půlnoci. Během této cesty ovšem ztratil uvedenou peněženku, kterou následně našel dosud neznámý pachatel a přisvojil si ji. Potom navíc s platební kartou provedl celkem šest plateb – jednou zaplatil za službu řidiči taxi a pětkrát za nákup na čerpacích stanicích v Jablonci nad Nisou a Liberci. Celkově tak neznámý pachatel provedl neoprávněné platby ve výši 1.895,- Kč. Mšenští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.


Policisté z Obvodního oddělení ve Mšeně, kteří celý případ intenzivně šetří, nyní žádají o spolupráci širokou veřejnost při zjištění totožnosti důležitého svědky, který by jim mohl pomoci při objasnění celého případu. Pokud máte jakékoliv informace k identifikaci muže zachyceného na přiložené fotografii, sdělte je policistům na bezplatné lince 158 nebo mšenským policistům na tel. č. 974 480 700. Samozřejmě, že policisté přivítají i to, když se jim uvedený muž přihlásí na uvedené telefonní kontakty sám nebo se dostaví osobně na kteroukoliv policejní služebnu.


10. 3. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem