Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Aktuální dopravní situace v Libereckém kraji

KRAJ - Všechny komunikace jsou v tuto chvílí sjízdné a bez omezení. Od ranních hodin vyjížděli policisté v kraji ke čtyřem dopravním nehodám. 

Situace v dopravě se na území Libereckého kraje celkově zlepšila. V Jablonci však stále platí kalamitní stav. Klimatické podmínky jsou od ranních hodin příznivé. Všechny hlavní tahy jsou sjízdné, převážně mokré a komunikace nižších tříd jsou sjízdné s větší opatrností. Od 7,00 hodin ranních vyjížděli dopravní policisté ke čtyřem dopravním nehodám.

7,51 hod. 
dopravní nehoda osobního vozidla a nákladního vozidla na čerpací stanici v Nové Vsi u Turnova na Semilsku, bez zranění

8,27 hod.
- havárie dodávky ve Vítkovicích na Semilsku, bez zranění
- krátce po 9,00 hod. byla vozovka zhruba na půl hodiny zcela uzavřena z důvodu vyprošťovacích prací, dodávka byla nakloněna nad       potokem

9,50 hod.
střet nákladního vozidla do sloupu veřejného osvětlení v Jilemnici, bez zranění

10,50 hod.
havárie osobního vozidla do příkopu, krátce za Hodkovicemi nad Mohelkou ve směru na Český Dub

Provoz na komunikaci č. I/10 v úseku Tanvald - Harrachov a dále k hraničnímu přechodu s Polskem byl od včerejších 12. hodin opět znovu obnoven i pro vozidla nad 3,5 tuny. Průjezdná je pro všechny vozidla, tj. i pro nákladní automobily i silnice č. 2904 mezi Raspenavou a Oldřichovem v Hájích na Liberecku.

Přestože je od ranních hodin počasí příznivější, všem řidičům stále doporučujeme, aby v tomto počasí stáhli nohu z plynu a přizpůsobili svoji jízdu klimatickým podmínkám. Znovu zdůrazňujeme, že důležitá je kvalitní zimní výbava tj. zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu a v případě, že se někdo vydá do horských oblastí, je dobré mít ve vozidle sněhové řetězy, lopatu apod..
 

11. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem