Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté navštívili Diakonii Dubá

ČESKOLIPSKO - Dárky v podobě reflexních prvků, ale zejména přítomnost dopravních policistů potěšila klienty z Diakonie Dubá na Českolipsku. 

1Období adventu a Vánoc je obdobím, kdy se snažíme dělat radost druhým, ať už dárky či setkáním se svými blízkými, rodinou, přáteli. Podobně se rozhodli udělat radost lidem z Diakonie Dubá i dopravní policisté z České Lípy.

Nachází se zde Centrum sociální rehabilitace, kde jsou umístěni zároveň lidé, kteří jsou po vážných dopravních nehodách. Policisté nejen že rádi udělali těmto lidem radost svoji přítomností, ale také měli pro tyto lidičky dárky v podobě reflexních vest a různých reflexních prvků, které jim budou jistě dobrým pomocníkem při jejich pohybu v silničním provozu. 

Návštěva v Diakonii Dubá proběhla 18. prosince 2019. Do diakonie se vydal vedoucí Dopravního inspektorátu   policie Česká Lípa npor. Bc. Martin Markl se svými kolegy. 

Zdravotně postižení lidé dostali reflexní vestu, reflexní pásku, reflexní samolepky, reflexní přívěsek - sovu a reflexní šle. Předání předcházela krátká přednáška na téma pohyb chodců (vozíčkář je totiž chodec) a všeobecně bezpečnost v silničním provozu. Dále jim policisté vysvětlili způsob použití reflexních materiálů - reflexní samolepky se výborně hodí na nalepení na invalidní vozík atd. Vše probíhalo v příjemné atmosféře s velkým poděkováním od lidí, se kterými si osud dobře nehrál.

A jak tento nápad celý vzešel? 

6"Jednoho dne šla pečovatelka s jedním z klientů zakoupit reflexní pásky. Cestou ale potkali mou matku a ta jim sdělila, že jim určitě nějaké reflexy seženu a ať zbytečně neutrácejí", uvádí vedoucí Dopravního inspektorátu policie Česká Lípa npor. Bc. Martin Markl.  Invalidní důchod je opravdu malý. A tak to celé vzniklo.

Ředitel diakonie Michal Exner představil přítomným policistům celou jejich sociální službu, "Vzít si do centra někoho po nehodě, po úraze, po nemoci, pak jej znovu učit žít, to chce mít srdce na svém místě", doplnil npor. Martin Markl.
 

22. 12. 2019
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem