Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté dopadli zloděje aut

SEMILSKO - Běžná dopravní kontrola se změnila v přeshraniční pronásledování. 

V pátek kontrolovali dopravní policisté v Kořenově na Semilsku, zda řidiči dodržují povolenou rychlost v obci. Využili k tomu měřící zařízení ve služebním vozidle v civilním provedení. Jejich pozornost upoutal kolem 10. hodiny dopoledne řidič osobního vozidla černé barvy tovární značky Audi A 4, který obcí projel osmdesátikilometrovou rychlostí. Ve chvíli, kdy zjistil, že se ho snaží zastavit,  přidal na rychlosti a začal nebezpečně předjíždět před ním jedoucí kolonu vozidel. Na silničním úseku mezi Kořenovem a Harrachovem svou bezohlednou jízdou vážně ohrožoval bezpečnost všech účastníků silničního provozu, a to nejen vysokou rychlostí, ale také i  jízdou v protisměru. Policisté mu  při průjezdu Harrachovem naměřili rychlost až 170 kilometrů v hodině.

Navíc získali od operačního důstojníka informaci o tom, že vozidlo, které pronásledují, někdo před pěti hodinami odcizil v německém Hessensku. Bylo zřejmé, že pachatel krádeže ujížděl z místa činu rovnou do Polska přes Kořenov. Policisté ho proto pronásledovali až na polské území , kde přibližně tři kilometry za městem Sklářské Poreby v důsledku své agresivní jízdy neudržel auto na silnici a havaroval najetím do kamenné zídky. Nijak vážně se přitom nezranil. Policisté ho donutili vystoupit z auta použitím donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní.  K tomu přistoupili na základě jeho  rizikového chování, které svědčilo o tom, že je připraven uniknout jim za jakoukoliv cenu. Řidič se policistům vzdal bez odporu. Na místě si ho pak k dalšímu opatření převzali i s  odcizeným vozidlem polští policisté. Ti u něj  zajistili sáček s drogou. Jedná se o  40letého cizince. Kauzu si na místě převzala do vyšetřování polská strana.

Ze všech již známých souvislostí je zřejmé, že semilští dopravní policisté svým profesionálním zákrokem zabránili tomu, aby právě  odcizené vozidlo nenávratně zmizelo na černém trhu.

 

29. 11. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem