Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Do rodinného domu se nedostal

SEMILSKO – V neděli večer turnovští policisté přijali oznámení o neúspěšném pokusu násilného vniknutí do rodinného domu. 

Dosud neznámý pachatel v neděli 15. prosince odpoledne v době od půl čtvrté hodiny do 19.45 hodin neoprávněně vnikl na pozemek u jednoho z rodinných domů v Turnově v ulici Josefa Štrégla. Následně dosud přesně nezjištěným předmětem, pravděpodobně vrtákem, poškodil dřevěný rám francouzského okna v zadní části domu, kde skrze celý rám vytvořil otvor. Do domu se neznámému pachateli, který využil toho, že rodina bydlící v tomto domě odešla na návštěvu ke známým, vniknout naštěstí nepodařilo. Přesto stačil způsobit škodu v předběžné výši 25.000,- Kč. Policisté z Obvodního oddělení v Turnově, kteří nyní celý případ šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za jejichž spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky.

V souvislosti s tímto případem je důležité, abyste si všímali toho, kdo se pohybuje v blízkosti vašeho bydliště. Pokud spatříte cizí osoby nebo neznámá vozidla parkující ve vaší ulici v denních i večerních hodinách a navíc podezřelý pohyb neznámých osob kolem těchto vozidel, měli byste nás o tom informovat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158. My vaše oznámení na místě raději prověříme. Občanská solidarita se v takovém případě  vyplatí, protože když uspěje zloděj u souseda, ve vaší ulici se mu zalíbí a příště navštíví právě vás.

17. 12. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem