Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec řídil pod vlivem alkoholu

LIBEREC – Domníval se, že v Čechách nějaká ta tolerance alkoholu za volantem je. Policisté jej vyvedli z omylu a náležitě poučili. 

V neděli 14. dubna, před půl čtvrtou ráno, zastavila policejní hlídka osobní automobil. Nedaleko centra města usedl za volant svého VW 26letý cizinec. Jakmile mladík uposlechl výzev k zastavení, přistoupili policisté k jeho kontrole a ke kontrole vozidla.
Roztodivná mužova gesta a skleněný pohled nasvědčoval tomu, že není všechno v úplném pořádku. Přišla tedy na řadu orientační dechová zkouška. Světe div se, byla pozitivní. Mladík na svou obranu policistům sdělil, že se domníval, že je v Čechách nějaká ta alkoholová tolerance. Nepočítal však s tím, že bude vysvětlovat bezmála 2,3 promile. Mladík nasadil pomyslnou korunu svému počínání také tím, že nepředložil žádný z dokladů potřebných při řízení vozu. Řidičské oprávnění, osvědčení o registraci vozidla, zákonné pojištění a dokonce ani ten, kterým by prokázal svou totožnost. Toleranci, která by umožňovala i jízdu bez potřebných dokladů, mladík raději ani nezmínil. Zajistil si vůz a následoval muže zákona na policejní služebnu.
Po neodmyslitelné administrativě si převzal „pozvánku“ na následující den, aby k případu podal náležité vysvětlení. Již střízlivému mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě odsouzení může „vyfasovat“ trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

16. dubna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem