Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečná cesta do školy

SEMILSKO - Součinnostní akce Policie ČR s Městskou policií u přechodu pro chodce před základní školou. 

V minulém a v tomto týdnu proběhla v ranních hodinách preventivní akce u přechodu pro chodce před Základní školou Ivana Olbrachta na Komenského náměstí v Semilech. Silnice před školou je frekventovanou komunikací, tudíž je zde větší riziko střetu vozidla s chodcem.

Policistka z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje spolu se strážníkem místní Městské policie oslovovala děti, které právě přecházely přechod pro chodce před školou. Děti byly upozorňovány především na to, aby se vždy řádně rozhlédly, než vstoupí do vozovky, aby užívaly přechody pro chodce a aby se pokusily navázat oční kontakt s řidičem, který právě přijíždí k přechodu pro chodce a tím se tak ujistily o tom, že je řidič skutečně vidí. Školáci i jejich doprovod byli také poučeni o významu reflexních doplňků a o jejich vhodném umístění.

Osloveným dětem byly rozdány reflexní pásky a poučné materiály z projektu „Markétina dopravní výchova“, který se zaměřuje na bezpečnost dětí v silničním provozu.


12. 5. 2021
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem