Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Beseda se seniory v Domově důchodců v Jabloneckých Pasekách

JABLONEC NAD NISOU - Co mohou starší lidé udělat pro svoje bezpečí? 


Včera odpoledne se v Domově důchodců v Jabloneckých Pasekách uskutečnila beseda se seniory, kterou policisté pro obyvatele tohoto zařízení připravili po domluvě z jeho ředitelkou paní PhDr. Jaroslavou Fojtíkovou.

Dvě policistky si s přítomnými povídaly o tom, jaká úskalí jim v životě hrozí, jak se chránit proti krádežím, jak předcházet riziku přepadení a jak zabezpečit svůj majetek. Mnoho užitečných rad senioři dostali i o tom, jak se chovat v silničním provozu. Policistky také hovořily i o značně citlivém tématu domácího násilí páchaném na seniorech, a to především ze strany jejich nejbližších. Nadpraporčice Pavla Míšková z Obvodního oddělení policie v Jablonci nad Nisou navíc přítomným povídala o případech z praxe, které se skutečně na Jablonecku staly.

Na závěr celé besedy všichni senioři od policistek obdrželi luštitelský magazín s obecně známými preventivními radami, jak předcházet rizikům a negativním jevům každodenní reality. K tomuto magazínu také všichni dostali i propisovací tužky s logem Policie České republiky.



23. 9. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem