Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Uzavření silnice z Tanvaldu do Harrachova pro nákladní vozy

JABLONECKO/SEMILSKO – Dnes o půlnoci bude pro nákladní dopravu uzavřena silnice č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem. 

2. AKTUALIZACE ze dne 10. ledna 2019 ve 14.00 hodin:

Uvedená uzavírka silnice první třídy číslo deset v úseku od okružní křižovatky se silnicí č. I/14 v Tanvaldu až na hraniční přechod Harrachov trvala celkem 60 hodin. V souvislosti s ní plnili policisté úkoly v dohledu nad silničním provozem. Prvních šest hodin policejní hlídky na pevných stanovištích u zákazových dopravních značek upozorňovali řidiče nákladních vozidel na samotnou uzavírku a doporučovali jim optimální objízdné trasy. Následně policisté svá stanoviště opustili a po celou dobu uzavírky se průběžně pohybovali v uzavřeném úseku a dohlíželi na dodržování pravidel silničního provozu.

Třinácti řidičům nákladních vozidel, kteří nerespektovali dopravní značení zakazující vjezd do pro ně uzavřeného úseku, na místě udělili blokové pokuty. Protiprávní jednání jednoho řidiče, který s nákladním vozem do zákazu vjel, policisté oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu. V rámci tohoto dohledu policejní hlídky dále udělili šesti řidičům blokové pokuty za nevyhovující technický stav vozidel, se kterými vyjeli do silničního provozu.  Dále policisté odhalili jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem omamných a psychotropních látek a druhého řidiče, jenž má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE ze dne 10. ledna 2019
Provoz na komunikaci č. I/10 v úseku Tanvald - Harrachov a dále k hraničnímu přechodu s Polskem bude od dnešní 12. hodiny opět znovu průjezdný i pro vozidla nad 3,5tuny.

por. Bc. Vojtěch Robovský 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnes ve 24.00 hodin bude uzavřen provoz na silnici č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů. 

V návaznosti na tuto skutečnost bylo aktivováno veškeré dopravní značení s uvedeným omezením a na jeho dodržování budou dohlížet policisté ve spolupráci se strážníky Městské policie v Tanvaldě.

Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tun je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici č. I/35. Tímto apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili uvedenou trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem.

Uzavírka bude platná do odvolání. Otevření úseku pro nákladní dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky.

Dle vydané výstrahy bude sněžení v průběhu zítřka doprovázeno v polohách nad 500 m n.m. silným větrem a budou se tvořit závěje a sněhové jazyky. Intenzivní sněžení se očekává do noci ze středy (9. 1.) na čtvrtek (10. 1.), během dnešní noci by na horách dle předpovědi mělo napadnout až 40 cm sněhu. Z počátku budou srážky v nižších polohách dešťové či smíšené, postupně bude sněžit na celém území Libereckého kraje. 

Všichni řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu způsob jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu (zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku), při cestách do hor dostatek pohonných hmot, sněhové řetězy, lopatu atd.


9. 1. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem