Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zatajení nálezu peněženky

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž přišel o peníze i platební kartu 

Policisté z obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou prověřují případ zatajení nálezu peněženky. V pondělí 7. května kolem půl druhé odpoledne si muž po nákupu v jednom z obchodů na ulici Hrnčíře v Ledči nad Sázavou odložil na střechu osobního automobilu peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Následně tam peněženku zapomněl a s vozidlem odjel. Po ujetí tří set metrů muž zastavil a zjistil, že peněženka na střeše vozidla není. Vrátil se tedy zpět po trase, kde s vozidlem jel, ale peněženka nikde již neležela. Muži tak vznikla škoda kolem jedenácti tisíc korun.

Policisté případ zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Veškeré okolnosti případu nadále prověřují.

Policisté apelují na veřejnost, že nalezené věci je nutné odevzdat nebo vrátit majiteli. V případě, že si někdo přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se do jeho moci dostala nálezem, omylem nebo jinak bez svolení oprávněné osoby, dopouští se přečinu zatajení věci, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. V případě, že si nálezce přisvojí věc nižší hodnoty, jedná se o přestupek proti majetku.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

10. května 2018

vytisknout  e-mailem