Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Záchrana ženy

PELHŘIMOVSKO: Policisté se podíleli na záchraně nemohoucí ženy 

Policisté z policejní stanice v Počátkách se podíleli na záchraně nemohoucí ženy, která zůstala v rodinném domě bez pomoci. Prostory bytu navíc zaplnil kouř, kterého se žena nadýchala.

K dramatickému případu došlo ve čtvrtek 31. ledna. Kolem páté hodiny večer přijali policisté integrovaného operačního střediska oznámení od zdravotnické záchranné služby, která zasahovala u staršího muže, který zkolaboval na jedné z ulic v Žirovnici. Než muž upadl do bezvědomí, stihl záchranářům sdělit, že má doma v rodinném domě dceru s vážným postižením, která není schopna se o sebe sama postarat. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal policejní hlídku. Na bouchání na dveře nikdo nereagoval a policisté ani nezaslechli žádné zvuky, které by nasvědčovaly tomu, že by se po bytě někdo pohyboval. Policisté si vyžádali součinnost hasičů, kteří dveře otevřeli. Policisté vstoupili do bytu, kde byl všude cítit zápach kouře, v místnostech bylo velmi chladno a všude byl cítit štiplavý kouř. Ihned začali prohledávat jeho prostory a hasiči začali s okamžitým odvětráváním bytu. Ženu středního věku policisté nalezli sedět v křesle v jedné z místností a vůbec nevnímala okolí. Policisté jí ihned poskytli nezbytnou pomoc, ve spolupráci s hasiči ji vyvedli z bytu ven a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Vzhledem k tomu, že se nadýchala kouře a navíc byla podchlazená, zdravotníci ji transportovali do nemocnice. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že k zakouření bytu došlo z kotle na tuhá paliva.

Za záchranou ženy, která byla v bezprostředním ohrožení života, stojí zejména profesionalita jednotlivců na místě, jejich rychlé a pohotové jednání a skvělá součinnost jednotlivých složek integrovaného záchranného systému.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

1. února 2019

vytisknout  e-mailem