Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Za volantem seděl opilý řidič

JIHLAVSKO: Nehoda si vyžádala šest zraněných 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v neděli 25. prosince krátce po sedmnácté hodině oznámení o vážné dopravní nehodě,  která se stala na silnici II/406 mezi obcemi Jezdovice a Salavice na Jihlavsku. Na msto události vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Po příjezdu policejní hlídky  k dopravní nehodě policisté zjistili, že se zde střetlo osobní a dodávkové vozidlo a nehoda si vyžádala několik zraněných osob. Silnice byla v době nehody zcela neprůjezdná.

Dalším šetřením na místě policisté zjistili, že řidič dodávkového vozidla Ford Transit projížděl po komunikaci ve směru od obce Jezdovice a jel směrem k obci Salavice. Nechoval se při jízdě dostatečně ohleduplně a ukázněně a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem. Při projíždění pravotočivé zatáčky s vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem značky Saab. V době dopravní nehody v dodávkovém vozidle cestovali kromě řidiče ještě dva spolujedoucí. V osobním automobilu značky Saab v době dopravní nehody ještě cestovaly dvě spolujedoucí.  Při dopravní nehodě si řidič dodávkového vozidla způsobil těžká zranění a byl převezen na ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice Jihlava. Zraněni byli také oba spolujedoucí, kteří byli převezeni k ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice Jihlava. V osobním automobilu došlo k těžkému zranění řidiče, který byl leteckou záchrannou službou převezen do nemocnice  v Brně. Dále došlo k těžkému zranění spolujezdkyně a k lehkému zranění druhé spolujezdkyně. Obě ženy byly převezeny na ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice v Jihlavě.

U řidiče dodávkového vozidla byla na místě dopravní nehody provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,11 promile alkoholu v dechu. V nemocnici byl u tohoto řidiče zajištěn odběr biologického materiálu ke zjištění hladiny alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek. Vzhledem ke zranění řidiče osobního vozidla nebyla na místě dopravní nehody provedena orientační dechová zkouška, cestou operačního důstojníka byl v Nemocnici Brno - Bohunice zajištěn odběr biologického materiálu. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidlech v celkové výši 330 000 korun. Na obou vozidlech byly užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Policisté zadrželi řidiči dodávkového vozidla řidičský průkaz  a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

27. prosince 2016

vytisknout  e-mailem