Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Volba prezidenta České republiky

KRAJ VYSOČINA: Policisté nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku 

aktualizace - 26. ledna 2013
V rámci preventivně bezpečnostní opatření, které se koná ve dnech 25. a 26. ledna v souvislosti s volbou prezidenta České republiky, policisté do současné doby nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku. Policisté dnes přijali oznámení o podezření, že v pátek 25. ledna byl občanem ve volební místnosti v České Bělé na Havlíčkobrodsku předložen neplatný voličský průkaz, policisté provedli šetření a tímto případem se zabývají.
 
 
aktualizace - 14. ledna 2013 
V rámci preventivně bezpečnostní opatření, které se uskutečnilo ve dnech 11. a 12. ledna v souvislosti s konáním volby prezidenta České republiky, policisté nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku. Policisté řeší jeden přestupek proti majetku, kdy došlo v noci z pátku na sobotu k odcizení státní vlajky ze střechy budovy základní školy ve Žďáře nad Sázavou. Po pachateli přestupku policisté pátrají.
 
 
Tisková zpráva – 10. ledna 2013 
KRAJ VYSOČINA: V souvislosti s konáním volby prezidenta České republiky, které se uskuteční ve dnech 11. a 12. ledna, připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina preventivně bezpečnostní opatření. Do opatření budou zapojeni policisté pořádkové i dopravní policie ze všech útvarů krajského ředitelství. Cílem je vytvořit podmínky pro klidný a nerušený průběh volby. Stejná opatření budou platit i pro případné druhé kolo volby prezidenta České republiky, které by se konalo ve dnech 25. a 26. ledna. 
Prioritním úkolem policistů bude při konání volby dohled na veřejný pořádek a bezpečnost občanů. Policejní hlídky se budou v rámci celého území Kraje Vysočina pohybovat v okolí volebních místností a v místech, kde by mohlo v souvislosti s volbou dojít k narušení veřejného pořádku. Policisté budou činit opatření k zamezení možného narušení příprav a průběhu volby, chránit veřejný pořádek, bezpečnost občanů i majetek. V rámci výkonu služby policisté navštíví také budovy, ve kterých se volební místnosti nacházejí. Jejich úkolem bude působit preventivně v zájmu zajištění bezproblémového průběhu volby prezidenta České republiky. Policisté budou také spolupracovat s okrskovými volebními komisemi, a to při přijímání nezbytných opatření k odstranění negativních jevů, které by mohly vzniknout a narušit důstojný průběh volby nebo sčítání hlasů a převoz volebních výsledků.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
 

vytisknout  e-mailem