Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Silnice pokryl sníh

ŽĎÁRSKO: Nehody s jedním lehkým zraněním 

Na Ždársku šetřili policisté z dopravního inspektorátu během včerejšího dne tři dopravní nehody, které se staly po poledni. Řidiči v současné době musí již s ohledem na povětrnostní podmínky dbát zvýšené opatrnosti, neboť po sněhových přeháňkách na silnicích zůstává sněhová pokrývka. Mokrý sníh se rychleji ujezdí a silnice se stává kluzkou. Své o tom ví i řidiči, kteří se v těchto dnech stávají účastníky dopravních nehod. Způsobená škoda za 21. prosinec je vyčíslena na 53 000 korun.

První včerejší nehoda se stala ve 13:00 hodin. Čtyřicetiletý řidič jel s osobním automobilem Škoda Octavia po silnici třetí třídy obce Bobrůvka směrem na obec Pikárec. Vozovka v té době byla již pokryta souvislou vrstvou uježděného zledovatělého sněhu. Průjezd prudkou pravotočivou zatáčkou při smyku řidič nezvládl.  Vozidlo se poté dostalo do protisměru. Při sjetí do příkopu, zachytil řidič levým bokem o listnatý strom. Muž se při nehodě lehce zranil, ale převoz do nemocnice nežádal. Dechová zkouška byla negativní. Na vozidle je škoda odhadnuta na 20 000 korun.

Další nehoda se stala o 55 minut později mezi obcemi Nové Dvory a Ronov nad Sázavou. Třiačtyřicetiletá řidička řídila automobil Citroen Xsara Picasso na přímém úseku v mírném klesání. Na silnici se nacházela rovněž souvislá vrstva rozježděného kluzkého sněhu. Jízdu v tomto místě nezvládla. Dostala smyk a po přejetí do protisměru sjela do levého příkopu. Náraz nezpůsobil ženě žádné zranění. Požití alkoholu před jízdou bylo dechovou zkouškou vyloučeno. Způsobená škoda je ve výši asi 11 000 korun.

Poslední nehoda, ke které hlídka policistů vyjížděla, se stala v 15 hodin v obci Polnička. Devětatřicetiletý řidič s osobním automobilem Ford Mondeo přijíždějící od obce Račín, měl v úmyslu odbočit na křižovatce vpravo. V prudké pravotočivé zatáčce však na zledovatělém sněhu dostal smyk. V protisměru vyjel ze silnice a jízdu ukončil náraz do sloupu elektrického vedení. Řidič vyvázl z tohoto karambolu nezraněn. Vyčíslená škoda je nejméně 22 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

22. prosince 2011

vytisknout  e-mailem