Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidič kamionu kličkoval po dálnici D1

KRAJ VYSOČINA: Policisté u řidiče naměřili téměř tři promile alkoholu v dechu 

Policejní hlídka z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově v pátek 20. července odpoledne zastavila na 141. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno řidiče nákladního vozidla se zlínskou registrační značkou.
 
Policejní hlídka si ale toto vozidlo ke kontrole nevybrala náhodou. Na policejní linku 158 jsme krátce před půl druhou přijali oznámení od řidiče, že po dálnici D1 v úseku 120. kilometru jede ve směru od Prahy na Brno červený tahač značky Iveco s návěsem. Jeho řidič údajně kličkuje po dálnici a chová se jako by byl opilý. Operační důstojník okamžitě předává tento poznatek všem hlídkám na dálnici D1. Jejich jediným úkolem bylo nebezpečného řidiče co nejdříve zastavit, aby neohrožoval další účastníky provozu, který je na dálnici D1 v pátek odpoledne vždy velice silný.
 
Policistům se podařilo vozidlo zastavit během necelých dvaceti minut na 141. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Policisté řidiče vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky. Podezření řidiče, který na kličkující kamion upozornil, se skutečně potvrdilo. První dechová zkouška ukázala 2,41 promile alkoholu, druhá dechová zkouška ukázala 2,70 promile a třetí dechová zkouška pak 2,89 promile alkoholu v dechu. Padesátiletého řidiče kamionu policisté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Poté jsme vyrozuměli majitele nákladní soupravy, aby si zajistil odstavené nákladní vozidlo, kterým musel z Vysočiny odjet jiný řidič.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
¨23. červenec 2012

vytisknout  e-mailem