Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali chatové oblasti

JIHLAVSKO: Je důležité chaty zabezpečit 

Policisté na Telčsku kontrolovali chatové oblasti v lokalitě mezi obcemi Ořechov a Stará Říše. Nezjistili narušení objektů, ani pohyb podezřelých osob. Chatové oblasti se s přicházejícím ochlazováním stávají stále více opuštěnými a majitelé postupně navštěvují své chaty jen velmi zřídka, proto se na tyto lokality policisté zaměřují ve větší míře.

Pachatelé vyhledávají rekreační objekty, ať již s cílem odcizit cokoli co má nějakou hodnotu a lze to prodat, nebo také k přespání a příležitostnému pobývání. V některých případech si v chatě pachatel i zatopí nebo během svého pobytu v objektu využívá různé elektrospotřebiče, a může dojít i k požáru. Krádeží věcí mohou pachatelé způsobit majitelům chat nemalé finanční ztráty. Škody, a v mnoha případech jsou větší než způsobené odcizením věcí, vznikají po vloupání do objektu také poškozením. Pachatel se v některých případech chová velmi bezohledně a bezdůvodně zničí i věci, které nemůže odcizit.

Majitelům rekreačních objektů doporučujeme, aby si v chatách nezanechávali v době nepřítomnosti cenné věci. Je vhodné objekt zabezpečit elektronickým zabezpečením a mechanickými zábrannými prostředky. Není dobré nechávat si u rekreačního objektu viditelně žebřík. Uklizené by měly být rovněž všechny věci, které by pachatel mohl při vloupání do chaty použít, jedná se především o sekyry, nářadí a předměty, které je možné využít k páčení. Dále je vhodné všímat si pohybu podezřelých osob a vozidel v chatových oblastech.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

8. září 2022  

vytisknout  e-mailem