Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté hromadně darovali krev

TŘEBÍČSKO: Dobročinnou akci policisté zorganizovali již popáté 

Darovat hromadně krev a plazmu, tím pomáhat léčit a zachraňovat životy dalších lidí, se na závěr letošního roku rozhodli policisté územního odboru Třebíč. Tuto, v současné době již tradiční, akci zorganizovali již popáté.

Třebíčští policisté darují hromadně nejcennější tekutinu dvakrát do roka. Cílem těchto akcí je nejenom pomoci tam, kde je to potřebné, ale také motivovat k darování krve ty, kteří o tomto kroku přemýšlejí, ale dosud k němu nepřistoupili. Všichni vědí, že darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev nezastupitelnou roli a při léčení je nezbytná.

Minulý týden se sešlo na odběrovém středisku transfuzního oddělení třebíčské nemocnice celkem devatenáct policistů a policistek, dva z nich darovali nejcennější tekutinu poprvé. V převážné většině se jednalo o odběr krve, ve čtyřech případech byla darována plazma. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu a služby kriminální policie a vyšetřování. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve, kteří již byli za množství odběrů v minulosti i oceněni.

Policisté patří stejně jako zdravotnická záchranná služba a hasiči mezi složky integrovaného záchranného systému. Často všechny tři složky zasahují a pomáhají v situacích, kdy jsou zraněni lidé. „Cílem všech složek integrovaného záchranného systému je vždy zajistit zraněným co nejrychlejší a nejefektivnější pomoc. Smyslem akcí spojených s hromadným darováním krve a plazmy je snaha policistů tuto pomoc zraněným a nemocným lidem ještě posunout,“ dodal jeden z hlavních organizátorů npor. Libor Matoušek, DiS., zástupce vedoucího obvodního oddělení Třebíč.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

3. prosince 2018

vytisknout  e-mailem