Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněné vloupání do vozidla

HAVLÍČKOBRODSKO: Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení 

Havlíčkobrodští policisté objasnili vloupání do zaparkovaného vozidla, ke kterému došlo na konci září v Havlíčkově Brodě. Činem pachatel způsobil více jak čtyřiceti tisícovou škodu. Na základě získaných poznatků a výsledků prověřování policisté dopadli muže podezřelého z této trestné činnosti a tento týden mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání dvou trestných činů.

K případu došlo v úterý 29. září ve večerních hodinách na ulici Sídliště Pražská. Tehdy neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného automobilu Renault, který prohledal. Z vozidla odcizil mimo jiné finanční hotovost kolem dvaceti tisíc korun, dioptrické brýle, část povinné výbavy vozidla, jako například výstražný trojúhelník, ale také jednorázové roušky a několik kusů respirátorů. Celková škoda na odcizených věcech se vyšplhala na částku přes třicet tisíc korun. Pachatel však vozidlo ještě poškodil. Vytrhal elektrické kabely, poškodil pojistkovou skříň elektroinstalace a vnitřní prostory auta potřísnil nezjištěnou kapalinou. Přivolaní policisté místo činu ohledali, provedli šetření, vše zadokumentovali a začali pátrat po pachateli. Výsledkem jejich prověřování je dopadení dvaadvacetiletého muže, který je z této trestné činnosti podezřelý. Policejní inspektor mu tak na začátku tohoto týdne sdělil podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Odcizené věci muž použil pro svoji potřebu.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Policisté v teritoriální působnosti obvodního oddělení Havlíčkův Brod od začátku letošního roku do konce října zaevidovali devatenáct případů krádeží věcí z vozidel. Do konce tohoto období policisté čtyři případy objasnili. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 došlo v případě této kriminality k poklesu nápadu, a to o čtyři trestné činy.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

13. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem