Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněná vloupání

PELHŘIMOVSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže 

Výsledkem prvotřídní spolupráce policistů z obvodního oddělení v Humpolci a pelhřimovských kriminalistů je rychlé dopadení pachatele vloupání do objektů. Úřadoval hlavně v nočních hodinách a odcizil věci v hodnotě kolem šedesáti tisíc korun. Téměř třiceti tisícová škoda byla vyčíslena na poškození objektů nebo jejich součástí. Policisté si pro muže došli ještě v ten samý den, co navštívil cizí garáž, kde se pokusil odcizit elektrické kolo v hodnotě kolem osmdesáti tisíc korun. Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání tří trestných činů.

Muž je obviněný z toho, že ve středu 26. srpna v časných ranních hodinách vnikl na pozemek u novostavby rodinného domu v Humpolci, kde se násilím dostal do stavební buňky. Odtud si odnesl páčidlo a pracovní oděvy. Dále pokračoval k budově restauračního zařízení, vypáčil vstupní dveře a vnikl do vnitřních prostorů. Odnesl si finanční hotovost. Svoji výpravu zakončil ještě v dřevěné boudě na pozemku novostavby, kde odcizil nářadí. V ten samý den, tentokrát krátce před půlnocí, se opět v Humpolci vloupal do stavební buňky, odkud si odnesl elektrickou vrtačku a pákové nůžky. Následně směřoval k jedné z garáží, kde si z vnitřních prostorů a zde zaparkovaného vozidla odnesl rybářské náčiní. V garáži se ještě pokusil odcizit elektrické jízdní kolo. Řetězový zámek, kterým bylo zajištěné, však zloději nedal šanci. Škodu však způsobil poškozením rámu kola a zámku, když se ho snažil odstranit.

Policisté na místech činů provedli ohledání, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Intenzivním prověřováním se jim ve spolupráci s kriminalisty podařilo pachatele vypátrat. Podezřelého muže zadrželi ve čtvrtek 27. srpna v dopoledních hodinách na Humpolecku. Část odcizených věcí policisté zajistili a vrátili zpět jejich majitelům. „Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestných činů krádeže, a to jak dílem dokonaným, tak ve stadiu pokusu, dále přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ uvedl plk. Mgr. Bc. Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru Pelhřimov.

Obviněný muž je trestně stíhaný na svobodě a za uvedenou trestnou činnost mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

3. září 2020

vytisknout  e-mailem