Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili dvě pěstírny konopí

JIHLAVSKO: Dva muži byli obviněni ze spáchání trestného činu 

Pěstírnu měl muž v půdních prostorech domu

Kriminalisté jihlavského územního odboru dopadli muže, který si na půdě rodinného domu zřídil pěstírnu konopí za účelem získávání marihuany. Zajistili přes sto rostlin konopí a usušenou marihuanu. Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Případ pro kriminalisty jihlavského územního odboru začal, když na základě operativního šetření zjistili poznatky k muži, který v Jihlavě pěstuje konopí. Prověřování případu vyústilo tento týden v zákrok, při kterém skončil v rukou kriminalistů muž podezřelý ze spáchání trestné činnosti. V rodinném domě, kde bydlí, měl muž v půdních prostorech pěstební box s více než stovkou rostlin konopí. V domě dále přechovával již usušenou marihuanu. Pěstírnu konopí, rostliny i marihuanu kriminalisté zajistili a budou zaslány k provedení odborné expertízy.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl npor. Ing. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že se jedná o muže, který v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Muž byl obviněn z toho, že si v rodinném domě v Jihlavě zřídil za účelem získávání marihuany pěstírnu konopí. Nejprve si opatřil předměty sloužící k urychlenému pěstování rostlin, které sestavil do plně funkční sestavy - pěstírny. Poté v pěstebním stanu pěstoval více než sto rostlin konopí, ze kterých chtěl získat marihuanu. Pokud by nedošlo k policejnímu zásahu, mohl obviněný muž získat i několik kilogramů drogy.  

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil vedoucí jihlavských kriminalistů.

Skončila také pěstírna na Polensku

Jihlavští kriminalisté ukončili tento týden pěstování konopí také muži z Polenska. V jedné z místností domu si zřídil pěstírnu s cílem získávat pro sebe marihuanu. Kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Ve čtvrtek 4. června provedli kriminalisté zákrok v obci na Polensku. V rodinném domě měl mladý muž v jedné z místností v pěstebním stanu zřízenou kompletní pěstírnu. Předměty sloužící k urychlenému pěstování rostlin a konopí v různém stádiu růstu kriminalisté zajistili. Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání třiadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal por. Mgr. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě v minulosti nebyl soudně trestán.

Muž byl obviněn z toho, že přibližně od začátku loňského roku pěstoval konopí a získával z něho marihuanu. Opatřil si předměty, které v místnosti domu sestavil, v pěstírně začal s pěstováním konopí a získával marihuanu. Pěstování rostlin postupně vylepšoval, rozšiřoval, a to až do tohoto týdne, kdy jihlavští kriminalisté pěstírnu i s konopím zajistili.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, obviněný muž je stíhán na svobodě. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ upřesnil policejní komisař.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

5. června 2020

vytisknout  e-mailem