Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Internetový podvod

PELHŘIMOVSKO: Žena nabízela k prodeji fiktivní štěňata 

Dalším úspěchem pelhřimovských kriminalistů z oddělení hospodářské kriminality je odhalení ženy, která inkasovala zálohy mimo jiné na štěňata dvou ras, která ve skutečnosti nevlastnila, a nabízela je prostřednictvím internetu k prodeji. Celkem od důvěřivých osob vylákala téměř osmdesát tisíc korun. Čtyřiadvacetiletou ženu kriminalisté vypátrali na Karlovarsku a zahájili její trestní stíhání.

Kriminalisté zahájili prověřování pro podezření ze spáchání trestného činu na začátku října na základě oznámení od poškozeného, který koncem letošního června zareagoval na nabídku prodeje štěněte Shiba Inu. Po domluvě s prodejcem uhradil na bankovní účet zálohu v řádu několika tisíc korun. Nedočkal se však ani štěňátka, ale ani vrácení svých peněz. Následně kriminalisté začali shromažďovat další a další případy obdobných podvodů z celé republiky. Sedmnáct poškozených se tak ocitlo na seznamu jednoho podvodníka. Pečlivým a důkladným prověřováním se podařilo kriminalistům ženu odhalit a vypátrat na Karlovarsku. „Na základě získaných informací a shromážděných důkazů jsme zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy, která byla obviněna z trestného činu podvodu,“ uvedl npor. Ing. Bc. Martin Petrák, vedoucí oddělení hospodářské kriminality.

Žena byla obviněna z toho, že v době od poloviny letošního března do konce června vylákala pod různými smyšlenými jmény od téměř dvou desítek osob finanční zálohu na dodání nabízených štěňat a elektroniky. Prostřednictvím internetu nabízela k prodeji štěňata ras Shiba Inu a Husky a dále také herní konzoli, přičemž ve skutečnosti nic z uvedeného ani nevlastnila. Od zájemců si nechala na různé bankovní účty posílat tisícové zálohy a vyinkasovala tak přes šestasedmdesát tisíc korun.

Za spáchání uvedené trestné činnosti obviněné ženě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodal Martin Petrák. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

30. prosince 2021

vytisknout  e-mailem