Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Agresivní muž byl vzat do vazby

TŘEBÍČSKO: Muž napadl policejní hlídku 

O uplynulém víkendu napadl policejní hlídku šestadvacetiletý muž, který navíc policistům vyhrožoval. Agresivní muž skončil s pouty na rukou a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání. Zadržený muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby.

V neděli 21. listopadu přijali policisté po třetí hodině odpoledne oznámení od muže, který uvedl, že se v Jaroměřicích nad Rokytnou nachází podezřelá dívka. Mělo se dle oznámení jednat o dívku, která utekla ze zařízení pro mládež. Na místo vyjela policejní hlídka. Dívku policisté nalezli a začali provádět úkony za účelem zjištění její totožnosti. Jednání muže, který hlídku přivolal, se ale změnilo. Policisty začal vulgárně slovně urážet a nezůstalo jen u toho, slovní útok se náhle změnil ve fyzický, přičemž dívku vybízel k útěku. Policistku, která ji vedla, fyzicky napadl a dívka se vysmekla. Policisté agresivního muže zadrželi. Hlídce surovým a agresivním způsobem vyhrožoval, choval se nevypočitatelně a útočně. Policisté zadrženého muže odvezli na oddělení policie a umístili ho do policejní cely. Dechová zkouška i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byly u něho negativní.

Dívku policisté zajistili. Nejdřív se snažila vydávat za svoji příbuznou, kontrolou ale policisté zjistili, že se jedná o pohřešovanou dívku, která v druhé polovině října utekla ze zařízení pro mládež. Dívku následně převzal oprávněný zástupce zařízení.

Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Šestadvacetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu nebezpečného vyhrožování,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, většinou za spáchanou násilnou trestnou činnost. Trest si odpykal i ve věznici a až do léta roku 2023 je ve zkušební době podmíněného trestu. Dále je v současné době vyšetřován v souvislosti s fyzickým napadením a vyhrožováním, ke kterému došlo na začátku roku, kdy je muž obviněn ze spáchání čtyř trestných činů.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na čtyři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

23. listopadu 2021   

vytisknout  e-mailem