Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Chraňte si svůj majetek

KRAJ VYSOČINA: Policisté se zaměří na kontrolu rekreačních objektů 

Na území Kraje Vysočina, který je charakteristický svým velkým množstvím rekreačních oblastí a velkým počtem malých obcí, z nichž pouze 34 má statut města, má z dlouhodobého hlediska největší podíl na úseku nápadu trestné činnosti majetková kriminalita. Mezi jednu z oblastí majetkové kriminality patří vloupání do rekreačních chat a chalup.

Z tohoto důvodu se policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina rozhodli této problematice čelit cílenou prevencí a preventivními aktivitami, které budou směřovat na majitele těchto objektů. Policisté uniformované policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pravidelně provádějí kontroly objektů v rekreačních oblastech, ale do současné doby neměli k dispozici žádný materiál, kterým by mohli v rámci informační prevence informovat majitele objektů, že kontrola jeho nemovitosti proběhla. Krajskému ředitelství policie kraje Vysočina se v této souvislosti podařilo získat prostředky od Ministerstva vnitra České republiky v rámci podaného vnitroresortního programu prevence kriminality. Tento projekt byl ministerstvem vnitra podpořen a ministerstvo na něj poskytlo částku 36 tisíc korun, za kterou Krajské ředitelství policie kraje Vysočina pořídilo získat celkem 21 tisíc kusů oboustranných informačních kartiček – visaček na kliku, které obsahují rady, jak si správně rekreační objekt zabezpečit.

Tyto kartičky budou postupně rozdistribuovány na dvacet obvodních oddělení a sedm policejních stanic v rámci celého kraje, dále na odbor služební kynologie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a policistům oddělení tisku a prevence.

Cílem tohoto projektu je snížit nápad trestné činnosti na úseku páchání majetkové trestné činnosti, snížit nápad trestné činnosti na úseku vloupání do rekreačních chat a rekreačních chalup a preventivně působit na majitele rekreačních objektů, aby převzali odpovědnost za svůj majetek a dokázali si jej dostatečně zabezpečit proti zlodějům.

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina začnou projekt a kontrolu chatových a rekreačních oblastí realizovat již v lednu letošního roku a budou v něm v rámci běžného výkonu hlídkové a obchůzkové služby i nadále pokračovat.

nprap. David Linhart, vrchní inspektor

8. ledna 2018

vytisknout  e-mailem