Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Spolupráce s Nadací ČEZ pokračuje

KRAJ VYSOČINA - Policisté ze SJ Dukovany získali nové vybavení 


Policisté ze speciální jednotky Dukovany získali nové vybavení, které bylo financováno z nadačního příspěvku Nadace ČEZ. Z nadačního příspěvku ve výši 500 000 korun bylo v průběhu letošního roku pořízeno moderní vybavení potřebné pro zkvalitnění výcviku a zkvalitnění výkonu služby policistů zařazených ve speciální jednotce Dukovany. V letošním roce tak Krajské ředitelství policie kraje Vysočina opětovně realizuje projekt, který je financován z nadačního příspěvku Nadace ČEZ.Nadace ČEZ.png

Projekt byl schválený správní radou nadace na jaře letošního roku a smlouva o poskytnutí příspěvku byla uzavřena v červenci letošního roku. Veškeré pořízené vybavení zlepší současné technické vybavení policistů, a to zejména při plnění úkolů ostrahy jaderné elektrárny. Současně umožní efektivnější využití sil a prostředků, rychlejší aktivaci útvaru a zkvalitnění řízení zákroku při případných mimořádných událostech nejen v samotné jaderné elektrárně, ale také v jejím bezprostředním okolí.

Pro nasazení policistů při mimořádných událostech v terénu byly z nadačního příspěvku nakoupeny elektronické chrániče sluchu, delaborační a přebíjecí soustava, střelecký tréninkový systém, elektrická hradla na měření rychlosti střel, speciální taktické ochranné oblečení a boty. Policisté ze speciální jednotky také zasahují ve spolupráci s kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování při zákrocích a realizacích proti zvlášť nebezpečným pachatelům, kde se mohou dostat do nejrůznějších situací, kde mohou nové vybavení upotřebit.

Výcvik policistů ze speciální jednotky Dukovany je velice důležitou a nedílnou součástí každodenní přípravy na zásah v reálných podmínkách. Policisté zařazeni v jednotce zaměřují svůj pravidelný výcvik pro nejrůznější taktické a technické operace, zejména pro případ ohrožení samotného objektu,  ale také širšího okolí jaderné elektrárny. „Profesionálnímu výcviku našich policistů věnujeme dlouhodobě mimořádnou pozornost. Z tohoto důvodu je zcela nezbytné, aby byli policisté vybaveni adekvátní výzbrojí a výstrojí. Policisté kromě úkolů plynoucích z požadavků na ochranu jaderné elektrárny poskytují také asistenci svým kolegům ze služby kriminální policie a vyšetřování při nejrůznějších realizacích, kde se předpokládá zákrok proti ozbrojenému jinak nebezpečnému pachateli,“ uvedl k využití nového vybavení mjr.  Bc. Tomáš Bartoš, vedoucí odboru Speciální jednotky Dukovany.

 „V letošním roce jsme spolupracovali s kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování při realizaci zákroků proti zvlášť nebezpečným nebo ozbrojeným pachatelům, nebo při asistenci v rámci jiných procesních úkonů,“ doplňuje mjr. Tomáš Bartoš, vedoucí odboru Speciální jednotky Dukovany. V letošním roce proběhla také úspěšná výběrová řízení na službu u Speciální jednotky Dukovany, kdy pouze ti nejlepší z četné řady uchazečů prošli fyzickými a psychologickými testy a dokázali svůj potenciál obhájit i v průběhu časově náročnější stáže. Úspěšní žadatelé doplnili řady stávajících policistů. Krajské ředitelství policie kraje Vysočina připravuje i další výběrové řízen, které by mělo plánovaný tabulkový stav speciální jednotky stoprocentně naplnit.

Název projektu:
Profesionální vybavení pro náročné zákroky SJ Dukovany

Nadační příspěvek ve výši  500.000,- Kč
Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku č. VYS PR23/57740 byla uzavřena dne 25. 7. 2023
Začátek projektu: 28. 3. 2023
Konec projektu: 27. 3. 2024
Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ
www.nadacecez.cz

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
1. leden 2024

Odkazy do noveho okna

1 SJD - 2023 - 1

1 SJD - 2023 - 1 

Detailní náhled

2 SJD - 2023 - 2

2 SJD - 2023 - 2 

Detailní náhled

3 SJD - 2023 - 3

3 SJD - 2023 - 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem