Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pozvání na slavnostní Den s Policií České republiky

KRAJ VYSOČINA: Na letišti budou k vidění akční ukázky policejních zákroků  

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina zve širokou veřejnost na tradiční Den s Policií České republiky, který se uskuteční ve středu 17. června na letišti Henčov u Jihlavy. Slavnostní akce se koná pod záštitou primátora statutárního města Jihlavy PaeDr. Ing. Rudolfa Chloupka.
 
I v letošním roce budou moci návštěvníci slavnostního dne na letišti shlédnout ukázky policistů, hasičů, zdravotníků i vojáků a prohlédnout si jejich vybavení a techniku. Bohatý program je pro návštěvníky připraven od 9:00 do 13:00 hodin.
Na slavnostní akci budou přítomni policisté pořádkové, dopravní, cizinecké a dálniční policie a kriminalističtí technici. Pro návštěvníky budou připraveny ukázky činnosti zásahové jednotky, policejních psovodů, pořádkové jednotky a jízdní policie, svoji činnost předvedou i profesionální hasiči. Do ukázky simulované dopravní nehody se společně zapojí všechny složky integrovaného záchranného systému. Armáda České republiky předvede ukázku armádního bitevního vrtulníku Mil Mi – 24 Hind z 22. základny letectva v Náměsti nad Oslavou. Během celého dopoledne si veřejnost bude moci prohlédnout vybavení vozidel policie, hasičů i zdravotnické záchranné služby a se svým programem bude přítomen i BESIP tým.
 
„Jedná se o nejvýznamnější prezentační akci policejních složek v rámci našeho kraje. Návštěvníkům chceme co nejvíce přiblížit každodenní nelehkou policejní práci a předvést naši techniku. Zároveň chceme veřejnosti ukázat, že jsou policisté připraveni i na extrémní zákroky a zásahy proti pachatelům,“ řekl k slavnostní akci plk. Mgr. Radek Malíř, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina
  
Pro zájemce je v den konání slavnostní akce připravena kyvadlová autobusová doprava. Označené autobusy budou odjíždět z Jihlavy ze zastávky vedle obchodního domu Prior na Masarykově náměstí a vozit návštěvníky akce na letiště Henčov v době od 8:00 do 9:00 hodin. Odvoz návštěvníků z letiště zpět do Jihlavy bude rovněž zajištěn kyvadlově podle aktuální potřeby.
Autobusová doprava i připravený program budou pro veřejnost zcela zdarma.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
9. června 2015

vytisknout  e-mailem