Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté získali nové vybavení

KRAJ VYSOČINA: Nadace ČEZ věnovala dar 1 700 000 korun 

Policisté ze Speciální jednotky Dukovany získali nové vybavení, které bude financováno z nadačního příspěvku Nadace ČEZ. Z nadačního příspěvku ve výši 1 700 000 korun bylo v průběhu uplynulého roku a počátkem letošního roku pořízeno vybavení potřebné pro zkvalitnění výcviku policistů zařazených ve speciální jednotce. V letošním roce tak Krajské ředitelství policie kraje Vysočina opětovně realizuje projekt, který je financován z nadačního příspěvku Nadace ČEZ.

Projekt byl schválený nadací v červnu loňského roku a smlouva o poskytnutí příspěvku byla uzavřena začátkem září loňského roku. Pořízené vybavení zlepší současné technické vybavení policistů zejména při plnění úkolů ostrahy jaderné elektrárny a umožní efektivnější využití sil a prostředků, rychlejší aktivaci útvaru a zkvalitnění řízení zákroku při případných mimořádných událostech. Pro tento účel poslouží nově pořízený moderní distanční hlasový systém. Pro nasazení policistů při mimořádných událostech v terénu bylo z nadačního příspěvku pořízeno speciální ochranné oblečení, mezi které patří maskovací obleky, speciální bundy a boty. Pro výcvik taktiky prováděných zákroků byly policistům ze speciální jednotky pořízeny taktické opasky a popruhy, střelecké brýle a zastavovací klíny.

Finanční prostředky z nadačního fondu v neposlední řadě přispějí také ke zlepšení podmínek při výcviku policistů zařazených na tomto útvaru. Pro náročný výcvik byly pořízeny boxovací pytle a boxovací rukavice. Ke zvyšování kondice v rámci tělesné přípravy poslouží také spinningové kolo, kterým bude dovybaveno zázemí tělocvičny. Z důvodu rozšíření speciální jednotky bude také doplněno vybavení pro nové policisty. Jde zejména o některé speciální vybavení pořízené z předchozího projektu.

Výcvik policistů ze Speciální jednotky Dukovany je velice důležitou a nedílnou součástí přípravy na zásah v reálných podmínkách. Policisté zařazeni v jednotce zaměřují cvičení pro různé takticko - technické operace, zejména pro případ ohrožení objektu a okolí jaderné elektrárny. „Pro profesionální výcvik, kterému věnujeme dlouhodobě mimořádnou pozornost,  je zcela nezbytné, aby byli policisté vybaveni adekvátní výzbrojí a výstrojí. Policisté kromě úkolů plynoucích z požadavků na ochranu jaderné elektrárny  poskytují také asistenci svým kolegům ze služby kriminální policie a vyšetřování při nejrůznějších realizacích, kde se předpokládá zákrok proti ozbrojenému jinak nebezpečnému pachateli,“ uvedl k využití nového vybavení mjr.  Bc. Tomáš Bartoš, vedoucí odboru Speciální jednotky Dukovany.

Název projektu: Nákup vybavení  pro Speciální jednotku Dukovany

Realizaci projektu podpořila Nadace ČEZ

Nadační příspěvek ve výši 1 700 000 korun

Projekt byl schválen nadací ČEZ v červnu 2019

Smlouva o poskytnutí nadačního příspěvku č. EDU 40_19 byla uzavřena dne 6. 9. 2019

Konec projektu: 16. 5. 2020

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

25. únor 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem